keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Tess Gerritsen - Murha leikkaussalissa

Kirjailija: Tess Gerritsen
Kirjan nimi: Murha leikkaussalissa (Under the Knife)
Suomentanut: Viivi Vainonen
Kustantaja: Harlequin
Sivumääärä: 313
Painovuosi: 2014 (julkaistu aiemmin suomeksi 2011) (alkuperäinen teos 1990)
Arvosana: 3/5


Leikkaussalissa tapahtuu hoitovirhe. Vai tapahtuuko? Tohtori Kate Chesne on täysin varma, ettei tehnyt virhettä sydänkäyrän, eikä minkään muunkaan asian suhteen. Mutta Katen ura on vaarassa, sillä syyte on jo nostettu häntä vastaan. 

David on surevan perheen asianajaja ja on valmis saattamaan huolimattoman lääkärin vastuuseen virheestään. Hänen mielensä kuitenkin muuttuu kun tohtori Chesne saapuu toimistolle vaatimaan miestä selvittämään mitä oikeasti tapahtui. Kun toinen ruumis löytyy, mies vihdoin uskoo että joku halusi lavastaa Katen ja kyseessä on jotain suurempaa.

Susan epäröin. -En halua pelotella, mutta jos olet oikeassa ja Deckerillä on sivupersoonahäiriö, olet tekemisissä hyvin epävakaan miehen kanssa. Täysin ennustamattoman. Hän voi muuttua hirviöksi hetkessä. Joten ole varovainen.

Vaikka kyseessä on harlequinin kustantama kirja, voi silti huokaista helpotuksesta, sillä onneksi Gerritsenin kirjat eivät kuulu siihen normaaliin harlequin tuotantoon. Murha leikkaussalissa keskittyy enemmänkin itse rikoksen ratkaisemiseen kuin romantiikkaan, vaikkakin sitäkin on seassa. Ei tämä kuitenkaan millään yllä Gerritsenin romaanien tasolle, vaikka tarina onkin kirjoitettu mielenkiintoisesti. Se on kuitenkin ehkä liian lyhyt ja kevyt ollakseen täydellinen murharomaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...