maanantai 28. syyskuuta 2015

John Green - Arvoitus nimeltä Margo

Kirjailija: John Green
Kirjan nimi: Arvoitus nimeltä Margo (Paper Towns)
Suomentanut: Helene Bützow
Kustantaja: WSOY
Sivumääärä: 400
Painovuosi: 2015 (alkuperäinen teos: 2008)
Arvosana: 3/5

Quentin on aina ollut ihastunut Margoon, tyttöön naapurista. Q ja Margo ovat ajautuneet eri porukoihin ja lapsuuden leikit ovat jääneet taakse. Eräänä yönä Margo kuitenkin koputtaa Quentinin ikkunaan ja kutsuu tämän seikkailuun. Yön ainkana sattuu ja tapahtuu. Q on varma valloittaneensa Margon sydämen, mutta kuinka käykään? - Seuraavana aamuna Margo ei ilmesty kouluun ja pian Q saa kuulla tämän kadonneen. 

Quentin päättää etsiä tytön.

Viikonloppu meni lukiessa, ja yritin nähdä Margon niissä runokatkelmissa, jotka hän oli jättänyt minulle.

Arvoitus nimeltä Margo ei ollut kirjana niin nautinnollista luettavaa kuin Greenin aikaisemmat kirjat. Teoksena se oli hyvä, mutta ehkä minua vain ärsytti hahmojen lapsellisuus. Toki kirja onkin nuorille suunnattu ja hahmot olivat omanlaisiaan persoonia. Se jos jokin on hyvän kirjan merkki. Toisaalta juoni oli paikoitellen hidaskulkuista ja itseään toistavaa

Suosittelen kuitenkin tutustumaan tähän kirjaan. Green on kuitenkin erinomainen kirjailija. Sen huomaa jos siitä, kuinka erilaisia kaikki tähän mennessä suomennetut kirjat ovat olleet. Tietysti niitä lukiessa huomaa yhtäläisyyksiä, sillä onhan kyseessä kuitenkin nuorten elämästä kertovia tarinoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...