torstai 26. marraskuuta 2015

Tess Gerritsen - Salametsästäjä

Kirjailija: Tess Gerritsen
Kirjan nimi: Salametsästäjä (Die Again)
Suomentanut: Ilkka Rekiaro
Kustantaja: Otava
Sivumääärä: 336
Painovuosi: 2015 (alkuperäinen teos: 2014)
Arvosana: 2/5


Bostwanaan lähtee 7 turistia. Heistä yksi kerrallaan kuolee. Joku tapaturmaan ja joku eläimen suuhun. On kuitenkin selvää että ryhmässä on yksi jäsen joka on kaiken takana. 
Kirjassa on takautuvia minä muodossa kerrottuja pätkiä Bostwanan turistien retkestä. Minä kertojana on nainen nimeltä Millie, joka  lähtee safarille poikaystävänsä Richardin kanssa.

Bostonissa myöhemmin tapahtuu outoja murhia, jotka Jane ja Maura yhdistävät Safarilla sattuneisiin teurastuksiin. Kuka on murhaaja ja kuinka 7 turistia ja safari liittyvät Bostonissa tapahtuneisiin murhiin.

On erikoista havaita, mitä villi luonto saa aikaan jopa kauniissa naisissa. Se karsii heistä pintakiillon, himmentää hiukset, kuuraa pois meikin ja riisuu heidät lihaksi ja luuksi

Tämä Gerritsenin kirja oli puuduttava. En tuntunut saavat juonesta kiinni kunnolla missään vaiheessa, vaan lukeminen oli monotonista, eikä kyseessä ollut mikään kovin jännittävä teos. Petyin aika paljonkin, sillä odotin Gerritsenin uusimman teoksen suomennusta kuin kuuta nousevaa. 
Käännös itsessään oli ihan kelvollinen, eikä se vaikuttanut juonen kiinni saamiseen. Lähinnä se, että tällä kertaa lukiessani kirjaa, tuntui kuin kirjailijan olisi ollut pakko keksiä juoni. Pakko kirjoittaa jotain. Tästä teoksesta ei paistanut kirjoittamisen nautinto niin hyvin kuin muutamasta aiemmasta Gerritsenin romaanista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...