keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Maria Semple - Missä olet Bernadette

Kirjailija: Maria Semple
Kirjan nimi: Missä olet Bernadette (Where'd You Go, Bernadette)
Suomentanut: Kyllikki Solanterä
Kustantaja: Gummerus
Sivumääärä: 322
Painovuosi: 2013 (alkuperäisteos 2012)
Arvosana: 1/5

Herra Branch ei päässyt pitkälle kellariin ennen kuin hän kaatui karhunvatukkapuskiin. Hän ilmaantui takaisin verisenä, vaatteet riekaleina. Hänen vasen silmäluomensa oli revennyt, ja silmässä oli pahannäköisiä naarmuja. Ambulanssi kiidätti hänet simäklinikalle Virginia Massoniin. 
   K9-tiimi tutki alueen. EI jälkeäkään Bernadette Foxista.

Kirja oli suoraan sanottuna pettymys. Mikään etukannen, takakannen tai arvosteluiden suosituksista ei ainakaan omalla kohdallani pitäny paikkaansa. Eräässäkin kirjasuosituksessa kerrottiin "Bernadette katoaa ja tämän tyttö Bee lähtee selvittämään minne äiti on joutunut".. Kiitos mutta ei. Alkuosa sisältää huimasti sähköpostiviestejä yms. suurimmaksi osaksi muilta henkilöiltä kuin Bernadettelta. Sitten keskitytään myös Soo-Liniin ja Bernadetten mieheen ja Beehen. 

Bernadette katoaa vasta kirjan loppuosassa, jolloin Bee ei vieläkään oikein kauheasti etsi äitiään. Lähinnä kokoaa kirjaa äitinsä liittyvistä asioista. Bernadette myös löytyy, Bee löytää hänet, mutta oikeastaan vasta sitten, kun on "luovuttanut" etsimisessä.

Kyseessä ei olekaan mikään hauska salapoliisi/rikos/etsivä kirja, niin kuin aluksi ymmärsin kaikista arvosteluista. Vaan kyseessä on eritoten tylsä sisältö, toisin kuin takakannessa sanotaan: "Maria Semple kuvaa hykerryttävän hauskasti pähkähullua maailmaa".. Ei näin. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan minulle oli tuskaa lukea kirja loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...