tiistai 13. marraskuuta 2012

David Nicholls - Kaikki peliin

On yhdeksäntoista vuotiaan Brian Jacksonin ensimmäinen yliopistovuosi. Siellä on Alice, upea ja kaunis nuori nainen, johon Brian rakastuu, kämppiksikseen Brian saa kaksi porhoperheen poikaa ja pääsee majoittumaan vinttihuoneeseen, joka ei ihan vastaa odotuksia.
On myös Rebecca, joka kiroilee julmetusti ja ei käyttäydy yhtään neitimäisesti tai hutsahtelevasti toisin kuin Alice. 
   Brianin unelma on päästä Yliopistovisaan mukaan. TV -ohjelma, jota tämä on pienestä pitäen seurannut. Unelma toteutuu, tosin varajäsenenä, ja ihanaksi onneksi Alice on joukkueessa myös.

Yliopistovuoteen ei tunnu luentoja mahtuvan, sillä juopottelu ja Alicen jahtaaminen täyttävät Brianin päivät. Mutta onko Alice loppujenlopuksi se oikea Brianille?

Tämä kirja oli sellainen, jonka lukemista odotin innolla. Olihan kyseessä sentään David Nichollssin kirjoittama romaani... (Jokaiseen lauseeseen kuuluu myös aika usein se mutta -sana.)

Tarina oli hieman liian pitkäveteinen ja siihen ei jaksanut keskittyä. Nichollsin toinen romaani, Sinä Päivä, oli ihan toista maata. Sitä ei malttanut lopettaa kesken, mutta Kaikki Peliin -kirjasta jaksoi lukea parikymmentä sivua kerralla.  

Huomaa, että Kaikki Peliin on ollut Nichollsin ensimmäinen kirja, sillä hän on kehittynyt kirjoittamisessa huimasti, jos verrataan Sinä Päivänä -romaaniin.

Suosittelen kirjaa, vain jos haluat lukea kaikki Nichollssin kirjat, tai sinua kiinnostaa nuoren miehen rakastuminen ja biletäytteinen yliopistoelämä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...