tiistai 6. marraskuuta 2012

Philippa Gregory - Punainen Kuningatar

Lasken käden vatsalleni, joka on edelleen litteä kuin lapsella. "Kuningas" sanon hiljaa. "Sinusta tulee Englannin kuningas." 

Nuori Margaret on harras uskovainen ja haluasi  nunnaksi, mutta hänen kohdalleen on toisia suunnitelmia.

Punainen Kuningatar kertoo Lancesterin suvun, ja erityisesti Margaret Beaufortin tarinan. Siitä kuinka toivo omaan sukuun säilyy ja usko Jumalaan vahvistaa sitä.  

Valkoinen Kuningatar ilmestyi aikaisemmin ja kertoi kuinka Yorkin suku suisti Lancesterilaisen kuninkaan vallasta ja kuinka Edvard IV hallitsi Englantia. Punaisessa Kuningattaressa tarina alkaa Lancesterin valtakaudesta ja se sivuaa paljonkin Valkoisen Kuningattaren tarinaa. Yorkin aikakausi on välissä, mutta loppuun menenssä Lancester palaa taas hallitsemaan.

Mielenkiintoinen tarina valtataistelusta kahden Englannin kuninkaallisen suvun välillä, johon mahtuu paljon juonittelua.

Tämän kirjan lukemiseen kulutin reilusti yli kaksi viikkoa. Jokseenkin ajatusta vaativa lukeminen oli vaikeaa myöhään illalla, nukkumaan mennessä, kun takana oli raskas päivä. Sain kuin sainkin kirjan kuitenkin luettua ja voinkin aloittaa uuden lukemisen. Seuraavana vuorossa on David Nichollssin Kaikki Peliin, ja pian pitäisi myös alkaa lukemaan Christhoper Paolinin Perillistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...