sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Enni Mustonen - Järjen ja tunteen tarinoita: Parittomat

Kirjailija: Enni Mustonen
Kirjan nimi: Järjen ja tunteen tarinoita: Parittomat
Kustantaja: Otava
Sivumääärä: 247

Kesti pitkään, ennen kuin jouduin jälleen Petäjäniemen isännän kanssa silmätyksin. Tottakai olin heti katsastuskonttorissa käytyäni yrittänyt soittaa Tommi Saariselle, mutta kun soitto kääntyi samantien vastaajaan, tyydyin lähettämään tekstiviestin, että volkkari oli katsastettu ja jälleen liikenteessä ja vakuutuksessa. Vastausta ei tietenkään kuulunut enkä oikeastaan sitä odottanutkaan.

Noniin. Nyt hypättiin pois historiallisesta kirjallisuudesta ja palattiin 2000-luvulle. Annan ja Hilman jälkeläiset kohtaavat Janakkalassa. Sarjan viimeinen kirja, Sidotut, on edeltäjiään huomattavasti "romanttisempi" (siis ei yhtään enempää kuin muut mustosen kirjat) ja kertoo rauhallisesta elämästä kera Petääjäniemen isännän ex-vaimon, vihaisen kunnan terveystarkastajan ja nenänsä joka asiaan työntävien ihmisten kanssa. 

Salla Hartikainen, Fanni Backmanin luokse asettunut argonomi, joka palkataan paikalliseksi luomutarkastajaksi muutamaksi viikoksi, on sukua Hilma-Maria Rantamäelle ja Tommi Saarinen taas, Petäjäniemen isäntänä, on sukua Anna Sofia Weckamanille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...