tiistai 6. tammikuuta 2015

Nicholas Sparks - Valinta

Kirjailija: Nicholas Sparks
Kirjan nimi: Valinta (The Choice)
Suomentanut: Anja Meripirtti
Kustantaja: WSOY
Sivumääärä: 331
Painovuosi: 2009 (alkuperäinen teos 2007)
Arvosana: 3/5

Travis Parker on mies jolla on melkein kaikkea. Työ eläinlääkärinä, harrastukset, asunto ja ystäviä. Travisilla ei kuitenkaan ole vaimoa, eikä lapsia. 

Naapuriin muuttaa Gabby, joka saapuu vihaisena miehen ovelle, varmana siitä että Travisin koira on pistänyt hänen Mollynsa paksuksi. Vihainen nainen ei ollenkaan tunnu Travisista ärsyttävältä, päin vastoin. Paljastuu kuitenkin että Gabbylla on jo miesystävä.

Kaikki kestää aikansa. Myös Travisin ja Gabbyn viimein saavuttama onni.

Nicholas Sparks palaa Valinta romaanissa hieman The Notebookin tapaiseen kuvioon. Valinta on kuitenkin onnellisempi versio, ja se antaa toivoa siitä, kuinka jo toivottomasta tilanteestakin voi selvitä. Täytyy vain uskoa.

Kirjassa pohditaan rakkautta ja velvollisuutta. Kuinka pitkälle voi toista rakastaa? Mikä on liikaa?  Pitäisikö kuunnella omia tunteita vai kunnioittaa toisen päätöstä? Velvoittaako rakkaus toista kohtaan myös päättämään elämästä ja kuolemasta?

Hetket Travisin kanssa olivat olleet aivan erilaisia kuin hän oli kuvitellut. Mies ei teeskennellyt eikä yrittänyt tehdä vaikutusta ja näytti vaistomaisesti tajuavan, milloin piti olla hiljaa ja milloin puhua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...