keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

John Green - Kaikki viimeiset sanat

Kirjailija: John Green
Kirjan nimi: Kaikki viimeiset sanat (Looking for Alaska)
Suomentanut: Helene Bützow
Kustantaja: WSOY
Sivumääärä: 323
Painovuosi: 2014 (alkuperäinen teos 2005)
Arvosana: 4/5

Miles Halter löytää itsensä Culver Creekin sisäoppilaitoksesta, huonekaverinaan Chip, ystävien kesken Eversti. Ei kauaakaan kun Miles tapaa myös Alaskan, Takumin ja Laran. Alaska vie pojan sydämmen, mutta mikään ei tietenkään mene niin kuin pitää, sillä Alaska seurustelee.

Puoli yhdeksältä suljin pelin ja kiermurtelin pois Alaskan alta. Hän kääntyi unessa selälleen, poskeen oli painunut samettihousujeni raitakuvio.


Kaikki viimeiset sanat ei ole yhtä koskettava ja taitavasti kirjoitettu kuin Tähtiin kirjoitettu virhe , mutta ihan ymmärrettävää, sillä Kaikki viimeiset sanat on Greenin esikoisteos.

Kyseessä ei kuitenkaan ole kömpelö tarina, vaan ihan mukaansa tempaava juoni ja mielenkiintoa herättävä tapa laskea kappaleiden alussa "satakaksikymmentäseitsemän päivää ennen" ja "seitsemän päivää jälkeen."

2 kommenttia:

  1. Tämän olin ajatellut lukea ennen sitä Greenin uutta suomennosta, sillä Tähtiin kirjoitetusta virheestä en ole vieläkään jostain syystä innostunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lukemaan Tähtiin kirjoitetun virheen , vaikka se ei aluksi vaikuttaisikaan mielenkiintoiselta. Kun sitä lukee pintaa syvemmälle, huomaa sen olevan erittäin upea teos :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...