tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kira Poutanen - Kotimatka

*luettu helmikuussa

Kirjailija: Kira Poutanen
Kirjan nimi: Amorin Kiehkurat
Kustantaja: Otava
Sivumääärä: 233
Painovuosi: 2009
Arvosana: 2/5

Laura on asunut Pariisissa kymmenen vuotta, eikä ole kovin useasti sinä aikana käynyt kotonaan Suomessa. Nyt kuitenkin on edessä matka, sillä pikkusisko lähettää kutsun häihinsä ja Lauran äitikin soittaa ja pyytää tätä tulemaan paikalle

Tämä kirja oli suoraan sanottuna tylsä, vaikka ihan luettava. Inhottavia puistatuksia minulle aiheutti jo alun töksähtelevät lauseet, mutta tarinan edetessä huomasin juonen olevan mitäänsanomaton. Tietysti tässäkin tarinassa on varmasti oma viehätyksensä joillekkin, mutta minä olisin kaivannut koti Suomeen palaavan naisen tarinalta jotain muutakin kuin ankean talven kuvaamista ja perheongelmia. Varsinkin kun  niitäkään ei oltu kuvattu tarpeeksi syvälle. 

Aamu, aamupäivä, hämärä. Kun herään, haisen tupakalta. Naamaan on painunut lakanan ryppy. Danielia ei näy missään.

Lauran vanhemmat jäivät oikeastaan aika etäisiksi hahmoisiki, kuten myös Laura itse, vaikka olikin kirjan päähenkilö. Myös Lauran vanhemmat, tietysti, ovat etäisiä Lauralle, mutta silti lukijoille voisi valoittaa enemmän mistä on kyse.
Kirjailija on ehkä hakenut ja myös onnistunut luomaan masentuneen tarinan masentavasta, harmaasta joulusta Helsingissä, jonne vastahakoisesti Laura joutuu matkustamaan siskonsa häihin. Siinä suhteessa kirja on erittäin hyvin kirjoitettu, mutta se tyyli ja juoni ei vaan kolahtanut minuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...