keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Julie Kagawa - Rautaritari

Kirjailija: Julie Kagawa
Kirjan nimi: Rautaritari (The Iron Knight)
Suomentanut: Eeva Parviainen
Kustantaja: Harlequin
Sivumääärä: 443

Minun nimeni, todellinen Nimeni, on Ashallayn'darkmyr Tallyn, ja olen Talvihovin viimeinen poika.


Rauta Saagan neljäs osa kertoo tarinan Talvihovin prinssin matkasta etsimään itselleen sielua, jotta hän voisi taas olla rakastamansa naisen, Rautakuningatar Meghanin rinnalla. Matkallaan hän kuitenkin saa tietää entisen rakastettunsa, Ariellan, olevan vielä elossa, mutta vain yhden asian takia.

Ash matkaa haki Mikämikän, aina maailman ääriin saakka ja kohtaa siellä monia koettelemuksia. Hän kokee kaiken, mitä ihmisyys toisi hänelle tullessaan ja hänellä on rankka päätös edessään. Sielu ja heikkous vai sieluton ja vahva?


Tätä kirjaa luin taas kauemmin. Tarinasta huomasi sen, että kirjoittaja teki sen aikalailla "pakolla". Sillä tottakai Ash ja Meghan täytyi saattaa yhteen, vaikka hän oli aluksi ajatellut Rautakuningattaren olevan sarjan viimeinen osa.

Mutta kuitenkin hyvä lopetus sarjalle. Toki tähän sarjaan "kuuluu" pari muutakin kirjaa, joita ei ole vielä käännetty suomeksi. 

Winter's Passage
Summers Crossing
Iron's Prophecy

Lisäksi on vielä jatkoa Rauta saagalle. The Call of the forgotten sarja sisältää tällä hetkellä kaksi kirjaa: The lost prince ja Iron traitor. nämä kirjat kertovat Meghan Chasen pikkuveljestä, Ethanista, joka on jo aikuinen. Innolla näitä suomeksi odottaen siirryn lukemaan taas romantiikkahömppää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...