torstai 30. toukokuuta 2013

Judith James - Kuninkaan Kurtisaani

Kirjailija: Judith James
Kirjan nimi: Kuninkaan Kurtisaani (The King's Courtesan)
Suomentanut: Anja Lindqvist
Kustantaja: Harlequin
Sivumääärä: 314

Sitten Hope katsahti mielenkiinnolla miestä, joka tuli kuninkaan perässä. Hän ei ollut koskaan nähnyt tätä hovissa - muuten hän olisi varmasti muistanut tämän. Hoikka, leveäharteinen, voimakasrakenteinen mies oli Kaarlea hyvän joukon pitempi. Hän vaikutti vankkaluonteiselta mieheltä toisella tavalla kuin hovissa oli tapana, ja liikkui kuin miekkamies: kevyesti, joustavasti ja silti jotenkin... susimaisesti. Hänet oli helppo kuvitella sotisopaan hevosen selässä kuin vanhan ajan kostoa janoava ritari. Hän vaikutti jotenkin tutulta kuin olisi juuri astunut Hopen kotiin suoraan jostakin Hopen unelmasta.

Hope Mathews on kuninkaan kurtisaani, rakastaja. Kuninkaan mennessä naimisiin, hän kuitenkin joutuisi luopumaan kurtisaanista, sillä tällä ei ollut minkäänlaista arvonimeä. Idean saatuaan kuningas kuitenkin naittaa Hopen kapteeni Robet Nicholssille ja luovuttaa miehelle arvonimen, jolloin myös Hope nousee arvoasteikolla heti silmissä. 

Kuningas suunnittelee ottavansa Hopen takaisin luokseen kun aika tulee, mutta Hope ei enää tunne mitään Kuningasta kohtaan. Ei muuta kuin kunnioitusta. Hopen tunteet heräävät miehelleen ja kylmä ja kova kapteeni Nicholls alkaa myös lämmetä uudelle vaimolleen.

Kuninkaan kurtisaani on itsenäinen jatko-osa Keijukaiskuningattarelle. Kuninkaan kurtisaanin päähenkilöt ovat Hope Mathews ja Robet Nicholls. Kapteeni Nichollsiin törmäsimme jo pienessä sivuosassa Keijukaiskuningattaressa, mutta tässä kirjassa hänestä paljastetaan paljon uutta. 

Vaikka kirjan voi lukea ilman aikaisemmin ilmestynyttä osaa, suosittelisin kuitenkin lukemaan sen, sillä se avaa Kuninkaan  kurtisaania paljon enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...