keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Enni Mustonen - Nostovara

Kirjailija: Enni Mustonen
Kirjan nimi: Nostovara
Kustantaja: Otava
Sivumääärä: 384
Painovuosi: 1995
Arvosana: 2/5Sydän pysähtyy, hengitys pysähtyy. En kykene irrottamaan silmiäni siitä. Jossakin pyssynpiipun takana erotan kuin sumussa mustan päähineen ja silmät, jotka tuijottavat minuun siniseen pipoon tehdyistä aukoista. Siniset silmät, veden siniset-

Anja työskentelee pankkivirkailijana pienessä toimipisteessä. Hänellä on työsuhdeasunto pankkirakennuksessa ja työt sujuvat suhtkoht hyvin. Turha on kuitenkaan olettaa, että kaikki menisi täydellisesti. Anjan ex-mies jaksaa vaivata, mutta lapset silti innostuvat nähdessään isänsä. Alueella tapahtuu pankkiryöstöjä ja Anjan ollessa sulkemassa pankkia, myös hänen konttorinsa saa kokea ryöstön. Pian koko toimipiste lakkautetaan ja Anja siirtyy pääkonttoriin töihin, pidettyään loman. Naapurikseen hän saa tietokoneiden kanssa puuhaavan miehen, joka ystävystyy Anjan pojan kanssa.  Elämä pyörii pankin fuusion ja ryöstöjen ympärillä. Uusi naapuri ei häiritse käytöksellään, mutta Anjaa jostain syystä vaivaa miehen läsnäolo.

Nostovara ei ollut ehkä kaikkein parasta Mustosta. Suosittelen kuitenkin lämpimästi niinne, jotka rakastavat mustosen tapaa kirjoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...