lauantai 13. huhtikuuta 2013

Judith James - Keijukaiskuningatar

Kirjailija: Judith James
Kirjan nimi: Keijukaiskuningatar (Libertine's Kiss)
Suomentanut: Eeva Koskimies
Kustantaja: Harlequin
Sivumääärä: 363

Mies kokosi itsensä, otti leveälierisen, märän sulan koristaman hatun päästään ja kumarsi syvään.
- Hyvää iltaa, hyvä rouva. Pyydän anteeksi, että häiritsen, mutta olen matkannut niin kauaksi kuin tänään pystyn, ja täällä ulkona on hirvittävän kylmä.
   Nainen pani merkille miehen pituuden, ränsistyneen olemuksen, märät, veriset siteet ja kavaljeerin vaatteet. Hän katsoi miestä silmiin ja käänsi sitten katseensa merkitsevästi miehen miekkaan. 
   Mies ymmärsi vihjeen ja työnsi miekan tuppeen. 

Harlequinin Silk sarjaan kuuluvana kirjana tämä on tyypillinen romanttinen romaani. Tarina kertoo Elizabethistä joka lapsena tapaa Williamin ja he ystävystyvät (ja kenties rakastuvat). William joutuu kuitenkin lähtemään kouluun muualle ja Elizabeth naitetaan toiselle miehelle. Elizabethin mies  kuitenkin kuolee ja tyttö jää leskeksi. Sitten kuvaan astuukin William de Veres, joka ei enää tunnista Elizabethiä. Tyttö auttaa de veresiä tämän ollessa viemässä jotain tärkeää maanpaossa olevalle kuninkaalleen ranskaan.

Ja kaikki tietävät kuinka tarina päättyy, mutta ideanahan siinä se juuri onkin. Mikä onkaan mukavampaa, kuin tietää, että tarina päättyy onnellisesti. Kevyttä lukemista jokaiselle, joka vähänkin pitää romantiikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...