lauantai 27. huhtikuuta 2013

Julie Kagawa - Rautakuningas

Kirjailija: Julie Kagawa
Kirjan nimi: Rautakuningas (The Ironking)
Suomentanut: Eeva Parviainen
Kustantaja: Harlequin
Sivumääärä: 398

Kymmenen vuotta sitten, kuusitoistavuotissyntymä päivänäni, minun isäni katosi.
   Hän ei jättänyt meitä. Jättäminen olisi tarkoittanut matkalaukkuja ja tyhjiä lipastonlaatikoita ja myöhästyneitä syntymäpäiväkortteja. Se olisi tarkoittanut, että isä olisi ollut onneton äidin kanssa tai löytänyt jostain uuden rakkauden. Mikään edellä mainittu ei pätenyt meidän tilanteeseemme. Isä ei myöskään kuollut, nimittäin siitä me olisimme kyllä kuulleet. Ei ollut mitään auto-onnettomuutta, ei ruumista, ei murhapaikalla hääriviä poliiseja. Kaikki tapahtui kaikessa hiljaisuudessa. 

Olen aikaisemmin lukenut Rauta saaga -sarjan toisen osan "Rautatytär". Oli hassua lukea tätä ensimmäistä osaa, koska se tuntui niin tutulta, ihan kuin olisin lukenut kirjan jo aikaisemmin. Mietin miksi näin, mutta toisessa osassa kerrottiin muistaakseni aika paljon aikaisemmista tapahtumista. Tämä ensimmäinen osa avasi kuitenkin hyvin paljon tapahtumia ja nyt voin hyvillä mielin lukea sarjan kaksi seuraavaa osaa, jotka varasin kirjastosta. Ihanaa, että edes Vetelin kirjastosta löytyy pokkareita, niin saapahan varattua ja haettua sitten omasta kirjastosta.

Tämä kirja, toisin kuin seuraavat kaksi joista kirjoitan, meni viikossa. Ei ihan niin nopeasti luettavaa tekstiä ainakaan omalla kohdallani, sillä siihen täytyi keskittyä ja välillä oli hieman pitkäveteistä. Johtuen tosin ehkä siitä, kun tiesin valmiiksi mitä tuleman pitää. 

Kerrassaan kuitenkin hyvää luettavaa ja suosittelen niille jotka pitävät fantasiasta. Kirja on suunnattu nuorille aikuisille, mutta toki myös vanhemmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...