torstai 17. lokakuuta 2013

Becca Fitzpatrick - Langennut Enkeli

Kirjailija: Becca Fitzpatrick
Kirjan nimi: Langennut Enkeli (Hush, Hush)
Suomentanut: Pirjo Ruti
Kustantaja: WSOY
Sivumääärä: 299

Kahdenkymmenen minuutin kuluttua rantauduimme Patchin kanssa halvan motellin ovelle. En ollut sanonuy hänelle sanaakaan, kun olimme juosseet räntäsateen läpi, ja nyt en ollut vain likomärkä vaan myös täysin... hermoraunio. Satoi kaatamalla, enkä uskonut että palaisimme Jeepille vähään aikaan. Mikä jätti Patchin, minut ja motellin samaan yhtälöön määrittelemättömäksi ajaksi.

Minulla oli jo pitkän aikaa tarkoituksena aloittaa  Langennut Enkeli -kirjasarja, mutta ilmeisesti kirjat ovat aikalailla suosittuja nuorten keskuudessa, sillä joka ikinen kerta kun tarkoitukseni on ollut lainata sarja kirjastosta, kaikki ovat olleet lainassa. Sitten olenkin lainannut muita kirjoja ja unohtanut taas Fitzpatrickin kirjat joksikin aikaa. Nyt kuitenkin otin härkää sarvista ja varasin kirjastosta itselleni tämän ensimmäisen osan (kaksi seuraavaakin on jo kirjastossa haettavissa).

Juoni yksinkertaisuudessaan  kertoo tavallisesta tylsästä lukiolaistytöstä, Norasta, jolla ei ole elämässään romanssia tai muutakaan  mielenkiintoista. Hän joutuu kuitenkin biologian tunnilla  oudon Patchin pariksi, joka jostain kumman syystä on hyvin kiinnostunut Norasta. Nora kokee outoa vetoa Patchiin ja kuulee jopa tämän äänen päässään. Mutta kaikkihan on mielikuvituksen tuotetta -vai onko?

Luin kirjan vaihteeksi taas nopeaa ja kulutin puolet yöstäni siihen (köh seuraavana päivänä oli aikainen herätys, auts) ja en oikeastaan kadu sitä. Pidin kirjoitustyylistä, eikä tarinakaan pettänyt odotuksiani. Aluksi mielenkiintoni herätti juoni langenneesta enkelistä, sillä olen jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut aiheesta, mutta kirjaa lukiessani huomasin sen tosiaankin olevan kaikinpuolin mukavaa luettavaa. Tarina alkoi ehkä vähän huterasti ja tylsästi, mutta jonkin aikaa luettua se parani.

Ja olen myös iloinen että yliluonnollisia kirjoja kirjoitetaan muustakin kuin vampyyreistä tai ihmissusista. (Liika Twilight fanitus muiden keskuudessa on jättänyt jälkensä, enkä ole niitäkään vielä lukenut!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...