torstai 17. lokakuuta 2013

Sari Luhtanen - Tuulin Viemää

Kirjailija: Sari Luhtanen
Kirjan nimi: Tuulin Viemää
Kustantaja: Tammi
Sivumääärä: 288

Oli kuin pyörre olisi imaissut hetkeksi kaiken hapen huoneesta. Ihmisten silmät laajenivat, he olivat täysin sanattomia, ja Tuulilla itselläänkin kesti hetken tajuta, mitä oli juuri päästänyt suustaan. Hän oli tottunut laukaisemaan valheita aina sopivalla hetkellä, mutta tästä ei ollut enää paluuta. Maanpinta oli tulossa vastaan kovaa vauhtia. Hän erotti jo kivikon muodon, eikä matkalla ollut pehmentäviä puunoksia. Kohta hän ruhjoutuisi.

Tuuli päästää suustaan paljon valheita, joita on vaikea uskoa. Hän on töissä meteorologina Metmediassa ja siellä, vaikka valitsikin ammattinsa nimensä perusteella. Eräänä päivänä Tuuli hermostuu työkaverinsa häähössötykseen ja lipsauttaa oikein kunnon emävalheen, hänkin on menossa naimisiin. On kuitenkin pieni ongelma, nimittäin sulhasesta ei ole tietoakaan. Ja ongelmaan on vain yksi ratkaisu: etsi sulhanen. Tuuli käy läpi monta miestä ja on päätyä jo yhden kanssa naimisiin kunnes tajuaa viimein kuka on se oikea.

Aika perussettiä ja arvattava tarina. Mutta toistaalta, eihän tarinan tarvitse olla yllättävä mikäli kaipaa vain jotain kevyttä lukemista. Takakannen tekstin mukaan kyseessä on romanttinen komedia, mutta itse en muista nauraneeni kuin ehkä kerran koko kirjan aikana. Tosin ongelma voi olla myös siinä, että vaadin komedia-kirjalta niin paljon, että se naurattaa. Kirjan tekstin täytyy olla niin hyvää ja täydellistä että tapahtumat voi kuvitella mielessään ja osaa eläytyä päähenkilöön. Tässä ei valitettavasti kuitenkaan käynyt niin. 

Kaikesta huolimatta Tuulin Viemää ei ole mikään huono kirja. Se saa ajatukset kulkemaan omaa rataansa ja keskittymään Tuulin naurettaviin tempauksiin ja typeriin valheisiin. Se saa myös miettimään, kuinka (kohta) kolmekymppinen nainen voisi edes olla kuin Tuuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...