sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Enni Mustonen - Jääleinikki

Kirjailija: Enni Mustonen
Kirjan nimi: Jääleinikki
Kustantaja: Otava
Sivumääärä: 255

En tiedä mikä minuun meni. Ehkä se oli se vastaleikatun ruohon tuoksu tai kasteen kimallus varjoisalla nurmikolla. Hetken mielijohteesta kumarruin ottamaan sandaalit jalasta ja lähdin kulkemaan pitkin ruohokenttää paljain varpain.
   Siellä täällä näkyi tasaisessa ruohikossa pieniä päivänkakkaran näköisiä kukkia. Ne olivat tuhatkaunoja, Sirkka oli selittänyt, yhtä sitkeitä kuin voikukat meillä. Huvittelin poimimalla niitä varpaillani. Nolotti hiukan, kun yhtäkkiä huomasin edessäni isot ruskeat miesten nauhakengät.

Pohjantuulen tarinoita -sarjan toinen osa, Jääleinikki, kertoo saksaan töiden perässä muuttamasta Eliisa Hettan elämästä. Eliisan äiti, Annikki ei ole kertonut tyttärelleen oikeasta isästään, Heinrichistä ja Eliisa löydettyään nipun saksankielisiä kirjeitä ja valokuvia biologiselta isältään, päättää ottaa selvää enemmän. Annikki ei kuitenkaan halua puhua asiasta sen enenpää, joten Eliisa muutettuaan saksaan ottaa selvää.. Pikkuhiljaa. Muutenkin muutto saksaan tuo Eliisan elämään paljon uutta.

Kommentit ovat lähestulkoon samat, kuin edellisessä osassa. Tämä ei ollut yhtään huonompi kuin edellinen, vaikka usein tuntuu olevan, että tarinat ja tekstit hiipuvat aina uudessa osassa. Näin ei käymyt ja se johtunee kuitenkin siitä, että tarinoissa pääosissa ovat henkilöt eri sukupolvista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...