maanantai 10. helmikuuta 2014

Enni Mustonen - Mäntykosken Anna

Kirjailija: Enni Mustonen
Kirjan nimi: Mäntykosken Anna
Kustantaja: Otava
Sivumääärä: 212
Painovuosi: 1988
Arvosana: 4/5

Vihreän kullan maa osa 1

Säikähdin kuollakseeni, kun vaunun toisesta päästä kuului kevyt rykäisy. Vaunuhan oli näyttänyt aivan tyhjältä. Ovensuussa, melkein varjossa, istui joku nuori mies ja kumarsi kohteliaasti kun katsoin sinne päin. Naureskeli tietysti minun peilailulleni! Ryhdistäydyin heti, en vilkaissutkaan enää  mieheen vaan tuijotin itsepintaisesti ulos. Kunpa Elias jo tulisi!

Kun isä lähettää Annan tätinsä luokse Porvooseen pois ihastuksensa Hanneksen luota, Anna ei ensin ole kauhean  mieltynyt ajatukseen. Pian hän kuitenkin tajuaa, ettei tulevaisuus Hanneksen kanssa olisi onnistunut, hän päättää jatkaa elämää. Junassa matkalla Porvooseen Anna tapaa veljensä Eliaksen ystävän John Elfvingin ja rakastuu tähän pian hyvinkin vahvasti. Annan isä ei kuitenkaan ole mielissään aikomuksesta kihlautua, joten John lähtee Englantiin ja Anna jää Mäntykoskeen hoivaamaan sairastunutta äitiään.
  Pian suomen valtaa sota ja Mäntykoskellakin joudutaan kärsimään sen seurauksia. 

Toinen suomen sisällissodan ajasta kertova kirja. Me likes. Mustonen on onnistunut luomaan hahmoille erinomaiset luonteet, jotka vievät tarinaa sujuvasti eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...