sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Enni Mustonen - Mäntyniemen Miniä

Kirjailija: Enni Mustonen
Kirjan nimi: Mäntyniemen Miniä
Kustantaja: Otava
Sivumääärä: 220
Painovuosi: 1988
Arvosana: 3/5

Vihreän kullan maa osa 3

Kun Jouko vihdoin nukahti, minä hiivin kylpyhuoneeseen, lukitsin oven ja purskahdin äänettömään itkuun. Huomenna oli vapun aatto. Peilihyllyllä kalliiden voidepurkkien ja hajuvesipullojen keskellä lojui lakastunut sinivuokko. Ensimmäinen vuoteni Mäntyniemen miniänä oli ohi.

Tuulikki menee naimisiin Jouko Evolan, Helenan ja Johanneksen pojan kanssa. Tulevaisuus ei kuitenkaan ole sellainen kuin hän olisi kuvitellut, eikä Joukokaan ole kovinkaan kiinnostunut vaimonsa tekemisistä. Tuulikin tullessa raskaaksi Jouko muuttuu vielä välinpitämättömämmäksi vaimoaan kohtaan ja Tuulikki löytääkin pian itselleen rakastajan.

Sarjan viimeinen osa ei ollut niin hyvä kuin olisin odottanut. Teksti kulki edelleen hyvin eteenpäin, mutta se jokin puuttui. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt, kun kirjassa ei enää Evoloiden nuorenparin onni ollutkaan niin totta. Sarja, joka kuitenkin on noudattanut puhtaasti samaa linjaa aikaisempien kirjojen kohdalla, onnistui erinomaisesti viimeisessä osassa, kun kaikki ei mennytkään niin kuin olisi ollut odotettavissa. Kuitenkin tarina pysyy koko ajan kiinnitettynä Evoloihin ja lopussa seisoo pieni yllätyskin sukuun liittyen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...