keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kirsti Ellilä - Miehenvaihtoviikot

Kirjailija: Kirsti Ellilä
Kirjan nimi: Miehenvaihtoviikot
Kustantaja: Karisto
Sivumääärä: 231
Painovuosi: 1996
Arvosana: 2/5

Antero ei ottanut myöhemmin puheeksi sitä, mitä Yrtin keittiössä oli tapahtunut ja minä noudatin hänen esimerkkiään. Mitä muka oilisin voinut sanoa? Eihän itseasiassa ollut tapahtunut mitään. Ja kuitenkin tuosta päivästä kaikki lähti luisumaan entistä kyseenalaisempaan suuntaan.

Emmi on hukassa. Hän on valmistunut vastikään maisteriksi, mutta ei saa koulutusta vastaavaa työtä. Emmin avosuhde Anteron kanssa ei luista ja tuntuu jokseenkin laimealta. Emmi löytää itsensä kuitenkin pian ravintola Yrtin keittiöstä valmistamassa raakaravintoa ja välit Anteroon katkeavat. Miehetön Emmin ei kuitenkaan kauaa tarvitse olla.

Miehenvaihtoviikot on aika laimea ja tylsähkö tarina, jonka lukemisessa kesti yllättävän kauan. Vaikka mieli teki lopettaa jo puolessa välissä, sinnittelin silti kirjan loppuun saakka. Emmi on tylsä hahmo, johon ei lukemisen aikana kehity minkäänlaista suhdetta ja muutkin kirjan hahmot ovat aika neutraaleja ja kaipaisivat sävyä.

Kokonaisuutena kirja jäi sävyttömäksi, tylsäksi ja hidaslukuiseksi. Tarina tuntui rullaavan eteenpäin hitain pienin askelin, ja mielenkiintoa oli hankala pitää yllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...