lauantai 3. toukokuuta 2014

Veera Vaahtera - Onnellisesti eksyksissä

Kirjailija: Veera Vanhatalo
Kirjan nimi: Onnellisesti eksyksissä
Kustantaja: Tammi
Sivumääärä: 272
Painovuosi: 2012
Arvosana: 4/5

Pakenin puutaloa ympäröivän pihan poikki niin nopeasti kuin jakkupuvun kapea hame antoi myöten, nappasin mukaani Nopsan, jonka olin jättänyt nojaamaan pensasaitaan, livahdin kadulle ja riisuin jakun heti näköetäisyydeltä päästyäni. Taiteilin kohti yliopistoa Nopsan polkimilla seisoen, koska hame ei sallinut minun istuutua satulaan, ja tunsin oloni juuri niin typeräksi kuin miltä näytin. Ei koskaan enää, vannoin, ei ikin' paitapuseroita tai kynähameita, väittäisivät lehdet niitä sitten miten muodikkaiksi tahansa.

Emma on kaksikymmentäseitsemän vuotias opiskelija, joka on suorittanut kaksi puolikasta tutkintoa ja hänellä on erityisen vaikea saada miestä, joka olisi kunnollinen, eikä vain puhdas taiteilijasielu. Miehiä Emmalla kuitenkin riittää. Tälläkin kertaa yhteyttä ovat yrittäneet ottaa Janek, tuo taiteilija, joka menee ja tulee milloin haluaa, Ilari, Emman parhaan ystävän poikaystävä ja Miikka, Emman graduohjaaja.
Emma tekee listan, mitä tarvitaan aikuisen elämään. Valmis gradu ja työpaikka, sekä kunnollinen mies. Emman paras ystävä Sanni päättä auttaa gradun tekemisessä - vahtimalla Emman paikallaoloja yliopistolla.

Onnellisesti eksyksissä on ihanan kepeää luettavaa. Sanoisin kirjan sopivan kaikille, sillä se tuo hyvää vaihtelua raskaan tekstin väleihin, tai kiireisen päivän jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...