tiistai 6. toukokuuta 2014

Sari Luhtanen - Murusia

Kirjailija: Sari Luhtanen
Kirjan nimi: Murusia
Kustantaja: Tammi
Sivumääärä: 224
Painovuosi: 2013
Arvosana: 4/5

Emmi luki häkeltyneenä blogiinsa ilmestyneitä kostikertomuksia. Hän ei ollut voinut kuvitellakaan, miten kekseliäitä jotkut naiset olivat. Lisäksi hän ihmetteli itseään. Miten vapautuneesti hän saattoi kirjoittaa asioista, joista ei olisi puhunut kenellekään. Hän tunsi, että joku toinen nainen asettui hänen nahkoihinsa, kun hänen sormensa alkoivat juosta näppäimistöllä .

Emmi saa jämät. Hän saa ystävänsä Lilin ruuantähteet, Lili saa paremman miehen ja Emmi tyytyy lohdutuspalkintoon. Emmistä tulee kotitalousopettaja, kun Lili sisustaa upeaa taloa ja haaveilee  omista keittokirjoista ja ravintolasta. 

Pian kuitenkin käy niin, että Emmin aloittama ruokablogi saa suosiota. Ystävysten osallistuttua ravintolapäivään suositun ravintola Sandran omistajakin kiinnittää huomiota Emmiin ja pian tämä häärii kyseisen ravintolan keittiössä. Lili ei ole kuitenkaan kovin innoissaan, että Emmi on vienyt häneltä unelmat.

Murusia on ensimmäinen Luhtasen kirja josta olen nauttinut ja joka on ollut arvostelujensa väärti. Hauskasti kuvaillut tapahtumat, raikkaat henkilöhahmot ja sopiva juoni teki sen vaikutuksen, että tämä kirja ei todellakaan soveltunut iltalukemiseksi. Olisin jaksanut lukea vaikka koko kirjan kerralla, mutta oli pakko mennä nukkumaan, ettei olisi yöitäkin valvonut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...