keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Julie Kagawa - Rautatytär

Meghan Chase on puoliverinen haltijaprinsessa ja kesähaltijakuninkaan, Oberonin, tytär. Tämä paljastui sarjan edellisessä osassa. Rautatytär on sarjan toinen osa. Vaikka en ollut ensimmäistä osaa lukenut, pääsin hyvin juoneen kiinni.

Kirja ei pääsääntöisesti ole romanttiikkaa, vaikka mukaan on ujutettu pieni kolmiodraama Meghanin, talviprinssin Ashin ja Meghanin ystävän Puckin välille.
Ideahan on siis siinä, että talvi ja kesä haltijat jakavat melkein kaiken, mutta ei rakkautta. Rakastuminen toisen hovin haltijan kanssa on jyrkästi kielletty ja siitä seuraa karkoitus tai ikuinen jäätyminen. Silti Meghan ja Ash rakastuvat toisiinsa. Olennaista kirjassa  on myös vuodenaikain valtikka, jonka kesähovi luovuttaa talvelle kun vuodenaika vaihtuu syksyksi. Valtikka kuitenkin varastetaan ja talvi syyttää kesää siitä , vaikka todellisuudessa syypäät ovat Rautahaltijat. Nuo joihin ei usko kuin Ash ja Meghan, koska edellisessä osassa itse taistelivat niitä vastaan. Talvikuningatar saa myös kokea menetyksekseen kaikkien kolmen poikien hävityksen. Yksi kuolee, toinen on petturi ja kolmas karkoitetaan.

Harmittavaa, että en löydä kirjan muita osia mistään. Tämä oli kirppislöytö ja olisi mukava lukea ensimmäinen ja kolmaskin osa. Pidän jonkilaisesta fantasiasta  ja tämä kolahti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...