torstai 19. heinäkuuta 2012

Suzanne Collins - Nälkäpeli

Uskoakseni kaikki tietävät Nälkäpelin idean? Jokaisen 12 vyöhykkeen 12-18 vuotiasta nuorista valitaan kaksi, tyttö ja poika. Heidät laitetaan alueelle, jossa heidän sitten täytyy tapella niin kauan, että lopuksi vain yksi on elossa. Katniss, 16 vuotias tyttö uhrautuu pikkusiskonsa puolesta, jonka yksi arpa tuotti epäonnea satojen muiden arpojen seasta.
Peeta,  leipurin poika joutuu valituksi samalta vyöhykkeeltä kuin Katniss, niinpä he yhdessä joutuvat keskelle tuota hirvittävää peliä, jonka Capitoli asetti rangaistukseksi monia vuosia sitten nousseen kapinan takia.

En ole vielä nähnyt Nälkäpeli elokuvaa, mutta halusin lukea kirjan, ennen kuin katson elokuvan. Idea oli muutenkin mielenkiintoinen, eikä lukuokemus tuottanut pettymystä.Nyt pystyn vertaamaan elokuvaa alkuperäisteokseen, enkä toisin päin.


Vaikka ideana Nälkäpeli ei ole uusi, sillä onhan jo olemassa Battle Royale, on se kuitenkin kirjoitettu jokaiselle jotakin tyylillä. Romantiikan etsijät saavat kehitellä Katnissin ja Peetan välille suurempaakin kuin esitetty rakkaussuhde. Toimintaa ja seikkailua kaipaavat saavat osansa tottakai.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...