perjantai 13. heinäkuuta 2012

Mary Hoffman : STRAVAGANZA Laivojen kaupunki

Nuorten fantasiaromaani Stravaganza laivojen kaupunki, on yksi niistä harvoista nuorten kirjoista, joita olen pitkään pitkään aikaan lukenut. Se on sarjan viides osa ja kertoo Isabel Evansinsista ja hänen stravagoimisestaan Taliaan, Classeen. 
 Koko sarjan ideahan on siis siinä, että joka kirjassa on yksi 2000 -luvun tyttö tai poika, joka löytää talismaanin, jonka avulla pääsee rinnakkaisulottuvuuteen 1500 -luvulle.  Sinne siirtymistä kutsutaan Stravagoimiseksi ja he jotka sitä tekevät ovat Stravagantteja ja kuuluvat niin sanottuun veljeskuntaan. Jokaisella on jokin syy miksi päätyy Taliaan (sen ulottuvuuden Italia) ja Isabel päätyi Classeen (nykypäivän Ravennan ja Classen sekoitus) uhkaavan sodan takia jossa hänen kuuluisi auttaa.
Toki mukaan mahtuu jokaisen nuoren omia huolia ja Isabelin kaksoisvelikin herättää uteliaisuutensa ja ihmettelee mitä sisko puuhaa.  

Olen lukenut sarjan jokaisen osan sitä mukaan, kun ne ilmestyivät. Vielä olisi ainakin yksi kirja tulossa, jonka suomennettu nimi luultavasti tulee olemaan Miekkojen Kaupunki (City of Swords). Taliaa ja sen kaupunkeja kuvataan niin hyvin, että mielessä pystyy kuvittelemaan Classen upeat mosaiikki teokset, meren, laivat ja ihmiset, kuten myös muutkin asiat koko kaupungissa ja maassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...