maanantai 17. kesäkuuta 2013

Anna Godbersen - Huumaa

Kirjailija: Anna Godbersen
Kirjan nimi: Huumaa (The Luxe)
Suomentanut: Katja Ruunaniemi
Kustantaja: Karisto
Sivumääärä: 472

Will hymyili ja laski hänet lempeästi jousitetulle patjalle, joka hänellä oli parven nurkassa, kurkihirsien alla, ja jonka yläpuolelle hän ripusti vaatteensa kuivumaan. Elizabeth avasi silkkisen kimononsa. Will oli hänen yläpuolellaan, otti hänen kasvonsa suuriin kämmeniinsä ja suuteli häntä kevyesti yhä uudelleen ja uudelleen. Vilpitön, aito hymy levisi Elizabethin kasvoille. "Taidanpa uskoa, että neiti Holland todella rakastaa minua", Will kuiskasi.

Huumaa on The Luxe sarjan ensimmäinen osa. Se kertoo Elizabeth ja Diana  Hollandista, jotka ovat vuoden 1899 Manhattanin seurapiirien valliltsijoita. Elizabeth on siskoksista vanhin ja saa pian osakseen taakan, jonka hänen äitinsä langettaa. Perhe ei ole enää niin varakas ja Elizabethin täytyisi mennä naimisiin varakkaan miehen kanssa. Henry Schoonmaker kosii Elizabethiä kuin tilauksesta, mutta tässä kihlauksessa kummatkaan eivät ole omasta tahdostaan. Elizabeth on rakastanut kauan toista ja Henry huomaa tunteensa nuorempaan siskokseen, Dianaan.

Ihan mukavaa luettavaa, eritoten jos pitää 1800 - 1900 luvun taitteeseen sijoittuvista tarinoista. Yleensä en edes lue näin paksuja "hömppäkirjoja" ja en ehkä edes kuitenkaan luokittelisi tätä Godbersen kirjoitustyyliä niin hömpäksi. Toki teksti on kevyttä, muttei kuitenkaan niin kevyttä, etteikö siihen jaksaisi paneutua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...