sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Anna Godbersen - Ihania Päiviä

Kirjailija: Anna Godbersen
Kirjan nimi: Ihania Päiviä (Beautiful Days)
Suomentanut: Leena Perttula
Kustantaja: Karisto
Sivumääärä: 384

Heinäjuun viidentenä iltapäivällä kello kahteen mennessä suurin osa lähiseudun kartanoista asuvista nuorista naisista oli kuullut, että Astrid Donal kantoi Charlie Greyn sormusta ja että jalokivi oli tiettävästi varsin kookas. Moni näistä neitokaisista, jotka olivat vuosikausia käyneet Astridin kanssa samoissa tansseissa ja jäljitelleet hänen omaperäistä pukeutumistyyliään, menivät tuona päivänä lounaalle White Coven golfkerholle siinä toivossa, että pääsisivät vilkaisemaan sormusta lähempää. Astridilla oli kuitenkin muita suunnitelmia.

Cordelia, Letty ja Astrid ovat kolme nuorta naista 1920-luvulla jotka elävät huoletomasti juhlien vimeistä kesää ennen pörssiromahdusta. Letty unelmoi laulajanurasta, Astrid toivoo pääsevänsä naimisiin Cordelian veljen, Charlien, kanssa ja Cordelia totuttelee ajattelemaan itseään viinatrokarin tyttärenä. 

Ihania Päiviä on jatko-osa sarjan aikaisemmalle osalle, Jazz tyttö peilaa, ja se jatkaa tapahtumia siitä mihin edellisessä osassa jäätiin. Suoraan sanottuna pidin tästä kirjasta enemmän kuin ensimmäisestä osasta. En tiedä johtuuko se kehittyneemmästä kirjamausta (sillä ykkösosan luin reilu vuosi sitten), vai siitä tosiasiasta, että Ihania Päiviä on kirjoitettu paljon mielenkiintoisemmin, eikä se sisällä kovinkaan paljon paikallaan junnaavaa tekstiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...