lauantai 6. heinäkuuta 2013

Jay Asher & Carolyn Mackler - Sinä ja minä sitten joskus

Kirjailija: Asher & Mackler
Kirjan nimi: Sinä ja minä sitten joskus (The Future of us)
Suomentanut: Laura Honkasalo
Kustantaja: Otava
Sivumääärä: 317

Aion juuri aloittaa ensimmäisen viestini Kellanille, kun kirkas valo välähtää näytöllä. Esiin tulee valkoinen ruutu, jossa on siniset kehykset. Minun täytyy näpytellä meiliosoitteeni ja salasanani siihen uudelleen.
   Näyttö tuntuu jähmettyvän pariksikymmeneksi sekunniksi. Sitten valkoinen ruutu muuttuu siniseksi täpläksi ja uusi nettisivu tulee hitaasti näkyviin. Yläreunassa on sininen palkki, jossa lukee Facebook. Keskellä on palsta jossa lukee "järjestä: viimeisimmät" ja sen alla on pieniä kuvia tuntemattomista ihmisistä. Kuvia seuraa lyhyt kirjoitus. 

Sinä ja minä sitten joskus on hauskasti toteutettu aikamatkustus tarina. Tällä kertaa lukijan ei tarvitse seurata tarinan henkilöiden hyppäävän kokonaan eri aikaan, vaan kaikki tapahtuu Facebookin avulla.
 
Vuonna 1996 ei todellakaan ole vielä keksitty Facebookia. Silti Emma löytää oudon ohjelman, Facebookin, kun on asentamassa uutta nettiyhteyttä koneelleen. Facebookissa on kuvia ja tekstiä. Ja sieltä näkee mitä Emma, Josh ja muut ihmiset tekevät viidentoista vuoden päästä. Houkutus on liian suuri ja niimpä, suurimmaksi osaksi, Emma päätyy muuttamaan tulevaisuuttaan tiedostaen ja tarkistaen asiat Facebookista.

Kirjan loppu on oikeastaan selvä heti alusta lähtien, jos vain osaa käyttää järkeään. Ihan mielenkiintoista ja nopealukuista tekstiä ja en voi sanoa ettenkö pitänyt kirjasta. Välillä täytyy syventyä näihin nuortenkirjallisuuksiin, kun tulee luettua aika paljon nykyään pelkkää aikuisille suunnattua kirjallisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...