maanantai 22. heinäkuuta 2013

Nicolas Barreau - Rakkausromaanin Resepti

Kirjailija: Nicolas Barreau
Kirjan nimi: Rakkausromaanin Resepti (Das Lächeln der Frauen)
Suomentanut: Veera Kaski
Kustantaja: Tammi
Sivumääärä: 291

Viime vuonna, marraskuussa, eräs kirja pelasti henkeni. Tiedän, että tämä kuulostaa vähän epäuskottavalta. Joidenkin mielestä varmaan käyn liian korkeilla kierroksilla tai olen melodramaattinen. Mutta juuri niin se kuitenkin kävi.
   Vaikkei kukaan tähdännytkään aseella suoraan sydämeeni ja luoti pysähtynyt kuin ihmeen kaupalla Baudelairen runojen paksuun, nahkakantiseen painokseen, niin kuin elokuvissa joskus. Niin jännittävää ei elämäni ole.

Aurélie lukee kirjan, jossa eräs nainen on ihan kuin hän. Itseasiassa se on hän. Samat hiukset, sama ravintola ja sama mekko. Aurélie päättää ottaa yhteyttä Englantilaiseen kirjailijaan ja selvittää kuinka on päätynyt tämän kirjaan. Kirjailijaan on kuitenkin oudon vaikea saada mitään yhteyttä.

Nicholas Barreau on kirjoittanut oikein hyvän ja sisällöltään mielenkiintoisen juonen. Toki kaava menee saman vanhan romanttisen höpinän mukaan, että lopussa kaksi saavat toisensa, mutta kirjan idea on hyvä. Tekaistu kirjailija, jota nainen yrittää tavoittaa ja kustannustoimittaja joka on itseasiassa oikeasti naisen rakastaman kirjan kirjoittaja. 

Ihan mukavaa luettavaa, varsinkin iltaisin ja suosittelen lämpimästi jos luet muutenkin romanttista kirjallisuutta. Tämä ei ole ehkä niin yltiöromanttinen, enemmänkin se on hauska ja hienosti kirjoitettu Pariisiin sijoittuva tarina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...