lauantai 6. heinäkuuta 2013

Philippe Guicheteau - Sunnuntaikirjeitä Suomesta

Kirjailija: Philippe Guicheteau
Kirjan nimi: Sunnuntaikirjeitä Suomesta (Courrier de Finlande)
Suomentanut: Jouni Kuurne
Kustantaja: Tammi
Sivumääärä: 223

Tällä hetkellä minua kuitenkin huolestuttaa Seppälöiden seitsemän- tai kahdeksanvuotias pikkutyttö, joka eilen iltapäivällä tuijotti minua lakkaamatta, kun hänen vanhempansa toisten naapureiden kanssa kummastelivat fasaanin kohtaloa. Tuon pienen tytön jähmettynyt ja järkyttynyt katse paljasti, että hän oli ollut todistamassa fasaaniparan teurastusta. Toivottavasti hän osaa pitää suunsa kiinni. 

Tämän kirjan luki oikeastaan hetkessä. vaikka sivuja on 223 ja sekin on jo aika vähän, niin täytyy ottaa huomioon, että joka toinen sivu on ranskaksi ja toinen suomeksi. Jos et siis ole ranskantaitoinen tai halukas edes oppimaan ranskaa, tulee luettua vain joka toinen sivu kirjasta.

Sunnuntaikirjeitä Suomesta sisälsi hauskoja oivalluksia suomesta ja suomalaisista ihmisistä. Olisin ehkä kaivannut sen sisällöltä enemmän, sillä olin kuullut paljon puhuttavan tästä kirjasta ja siitä kuinka hyvä ja hieno teos se on. En kiellä etteikö olisi, mutta ei ollut silti odotuksieni arvoinen. Mukavaa luettavaa, mutta jos aikoo esim. lainata muutaman kirjan kesälukemiseksi, niin täytyy ottaa huomioon, ettei tämän lukemisessa mene kuin muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...