keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Haruki Murakami - Norwegian Wood

Kirjailija: Haruki Murakami
Kirjan nimi: Norwegian Wood (Noruwei no mori)
Kustantaja: Tammi
Suomentanut: Aleksi Milonoff
Sivumääärä: 437

Naoko oli sohvalla lukemassa kirjaa. Hän istui jalat ristissä ja piti kättä ohimollaan. Näytti melkein siltä, kuin han olisi koskettanut ja tutkiskellut jokaista sanaa, joka meni päähän. Kattoon alkoi ripotella sadepisaroita. Lampun valo sulki Naokon sisäänsä ja leijaili hänen ympärillään kuin hieno tomu. Juteltuani pitkään Reikon kanssa näin Naokon nuoruuden aivan uusin silmin.

Jollet ole vielä lukenut Haruki Murakamin Norwegian Woodia, tee se nyt. Itseltäni meni reilu vuosi, ennen kuin sain aikaiseksi varata kirjan ja lukea sen ja toivoinkin, että olisin lukenut sen jo aikaisemmin. Toisaalta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Watanabe on nuori mies, joka menettää parhaan ystävänsä ja on sen jälkeen yksin ilman ketään jolle purkaa tunteitaan. Hän opiskelee Tokiossa ja tapaa eräänä päivänä metrossa Naokon. He keskustelevat ja kävelevät. Suurimmaksi osaksi kävelevät. He huomaavat pian tapaavansa useinkin. Naoko kuitenkin jossain vaiheessa "katoaa" ja ilmoittaa myöhemmin olevansa parantolassa. Hänen mielensä ei ole kestänyt kaikkia vaikeuksia ja hän koki parhaaksi lähteä parantolaan elämään rauhassa. Watanabe tutustuu sillä välin Midoriin ja ystävystyy tämän kanssa. Tosin Midori antaa ymmärtää olevansa kiinnostunut tästä enemmänkin kuin ystävänä, vaikka hänellä on jo poikaystävä. Watanabe kuitenkin tahtoo pysyä ystävinä sillä Naoko on hänelle rakas ja hän toivoo Naokon palaavan pian.

Naoko ei kuitenkaan palaa, eikä kaikki mene niin kuin Watanabe on suunnitellut.Midori, Naoko ja tämän huonetoveri Reiko ja Watanaben uusi ystävä Nagasawa ovat hyvin keskeisiä Watanaben elämässä. Mitä tapahtuu kun Nagasawa lähtee ja Naoko ei palaa parantolasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...