maanantai 30. joulukuuta 2013

Nora Roberts - Yhdellä ehdolla

Kirjailija: Nora Roberts
Kirjan nimi: Yhdellä ehdolla (A Will and Way )
Suomentanut: Eeva Koskimies
Kustantaja: Harlequin
Sivumääärä: 315
Painovuosi: 2013
Arvosana: 3/5

-Herra McVie kirjoitti tämän osan testamentistaan omin sanoin, kuivakka lakimies jatkoi. Hän oli hetken hiljaa, joko antaakseen pontta seuraaville sanoilleen tai kerätäkseen rohkeutta.  - Pandora McVielle ja Michael Donahuelle, jotka ovat tuottaneet elämänasenteellaan minulle enemmän iloa kuin kukaan muu tässä perheessä, jätän koko omaisuuteni. Jakakaa se ja nauttikaa siitä.

Pandora ja Michael ovat serkuksia. Nimellisesti, eivät biologisesti. He eivät kuitenkaan tule toimeen keskenään ollenkaan. Kun heidän rakas sukulainen kuolee ja jättää koko omaisuutensa heille, sillä ehdolla, että nämä asuisivat kartanossa puoli vuotta yhdessä, tulee ratkaisu olemaan vaikea. Pandora ei halua kartanon tai omaisuuden menevän kauhealle suvulle,vaikkei itse välittäisi koko perinnöstä,  sillä tietää ettei Jolly-eno halunnut antaa kartanoa kellekkään muulle kuin heille kahdelle. Michaelille asia taas on päivän selvä. Hän asuisi kartanossa, vaikka sitten täytyisi kestää ärsyttävää, mutta jollain tavalla kiehtovaa Pandoraa.
  Vielä kun soppaan lisätään joku hullu sukulainen, joka haluaa pilata perinnön saannin, on tarinan juoni kasassa.

Luin tämän kirjan muutamassa tunnissa. Kerrankin kyseessä oli kirja, josta ei voinut arvata kaikkea tulevaa. Toki peruskuvio oli selvä: Pandora ja Michael rakastuvat ja asuvat kartanossa jne. Mutta kuka oikein onkaan kaiken harmin takana? Onko se rikas setä, tyhmä ja kaiken kalliin perään oleva serkku vai joku muu?


PS. Laitoin kirjan tietoihin julkaisuvuoden 2013, vaikka kirjan tiedoissa luki 2014, sillä mielestäni vielä on vuosi 2013 ja kirja on tullut harlequin kirjojen tilaajille (siskolleni) joulukuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...