sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Nicolas Barreau - Pieni elokuvateatteri Pariisissa

Kirjailija: Nicolas Barreau
Kirjan nimi: Pieni elokuvateatteri Pariisissa (Eines Abends in Paris)
Suomentanut: Veera Kaski
Kustantaja: Tammi
Sivumääärä: 363
Painovuosi: 2014 (alkuperäisteos 2012)
Arvosana: 3/5

Suljin hetkeksi silmäni ja hengitin syvään. Cinéma Paradis'n salissa leijaili raskas puuterinen tuoksu, joka oli saapunut Soléne Avrilin vanavedessä ja leyhähteli minuun päin hänen joka liikahduksestaan. Jos historia tuoksui tältä, tuoksu oli varsin viekotteleva. 

Alain Bonard on pienen tunnelmallisen elokuvateatterin omistaja Pariisissa. Keskiviikko iltojen rakkauselokuva -sarjan näytöksissä käy punatakkinen ja kinuskitukkainen nuori nainen, johon Alain on toivottomasti ihastunut. Eräänä keskiviikko iltana Alain uskaltautuu juttusille naisen, Mélanien, kanssa ja he päätyvät suutelemaan Alainin saatettua tämän kotiin. Uusi tapaaminen sovitaan seuraavaksi keskiviikoksi. Sen viikon aikana Alainin elämä mullistuu ja elokuvateatteri päätyy elokuvan kuvauspaikaksi. Keskiviikon tullen  Melanie ei ilmestykään paikalle.

Alain miettii mikä on voinut saada naisen jättämään tapaamisen väliin ja yrittää etsiä tätä tuloksetta.

Lainasin Pieni elokuvateatteri Pariisissa -kirjan, sillä pidin Barreaun edellisestä romaanista. Tämäkin kirja oli hyvä, mutta jokseenkin hidaslukuinen. Luin sitä nimittäin hieman alle viikon, joka minulle on mahdottoman pitkä aika.  Juoni oli kuitenkin erinomainen. Kirjan loppua ei pystynyt ennakoimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...