sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Veronica Roth - Outolintu

Kirjailija: Veronica Roth
Kirjan nimi: Outolintu (Divergent)
Suomentanut: Outi Järvinen
Kustantaja: Otava
Sivumääärä: 363
Painovuosi: 2014 (alkuperäisteos 2011)
Arvosana: 5/5

sarja osa 1

Marcus ojentaa minulle veistä. Katson häntä silmiin - ne ovat tummansiniset, kummallisen väriset - ja otan sen. Hän nyökkää, minä käännyn katsomaan kulhoja. Uskaliaan tuli ja vaatimattoman kivet ovat molemmat vasemmalla puolella, toinen olkapääni takana, toinen edessä. Pitelen veistä oikeassa kädessäni ja kosketan terällä kämmentäni. Puren hammasta ja painan terää alas. Se viiltää, mutta tuskin huomaan sitä. Pitelen kumpaakin kättä rintaani vasten, ja hengitykseni tärisee. 

Beatrise on 16 vuotias nuori nainen jonka kohtalo määräytyy osastojen taipumustestissä. Paljastuu että Tris on divergentti ja tämä täytyisi pitää salassa. Tris myös vaihtaa osastoa ja jättää vanhempansa Vaatimattomiin ja itse liittyy Uskaliaisiin. Uskaliaissa elämä on menevää ja heihin liittyneet niin syntyperäiset kokelaat kuin vaihdokkaat, mukaan lukien Tris, joutuvat kamppailemaan keskenään 10 paikasta Uskaliaissa. Tippuneet olisivat koko elämänsä osattomia.

Outolinnusta löytyy monia yhtäläisyyksiä Nälkäpeli trilogiaan, joten jos pidit siitä, pidät myös tästä. Itse ahmin kirjan yhdessä yössä, vähin yöunin, mutta mitäpäs tuolla kun kyseessä oli näinkin hyvä kirja. 

Suomennos tökki hieman välillä, mutta lukeminen oli silti sujuvaa ja tekstiin jäi koukkuun. En malta odottaa trilogian toista osaa!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...