keskiviikko 13. elokuuta 2014

Anneli Kivelä - Salaisuuksia Katajamäellä

Kirjailija: Anneli Kivelä
Kirjan nimi: Salaisuuksia Katajamäellä
Kustantaja: Karisto
Sivumääärä: 261
Painovuosi: 2010 (2.painos)
Arvosana: 4/5

Katajamäki -sarja osa 5 

Juuli Karu on Katajamäen uusi opettaja joka ei kerro menneisyydestään kenellekään ja puhuu itsestään hyvin vähän niin kutsutuille ystävilleen. Juulilla ja hänen siskollaan Mirjamilla on huonot välit, ja sen huomaavat suurin osa kyläläisistä. Juulin salaisuus, joka pahimmillaan saisi hänet kylän puheenaiheeksi, mutta myös juorupalstojen ja toimittajien pyöritykseen, on pysyttävä salassa.

Juulin palattua sairaslomansa jälkeen takaisin Katajamäelle, hän viihtyy edelleen yksikseen, kunnes törmää Mäntylän Leoon. Pian he pyöräilevät yhdessä ja käyvät juhlissa. Kylällä heitä pidetään parina, mutta tosiasiassa kaikki on mutkikkaampaa. Varsinkin kun huhut Leon vaimosta ja lapsista alkavat pyöriä kylillä.

Juuli ravisti päätään naurahtaen. - Minun on vain niin hyvä olla. Ei huolen häivää missään - kesäloma edessä, tämä ihana luonto ympärillä...
   -...ja mukava mies vieressä, Leo jatkoi kevyesti, mutta hymy oli kadonnut hänen kasvoiltaan.


Katajamäen salaisuudet eivät ainoastaan ole Juulin hallussa, sillä Päivikin kertoessa niin muiden juttuja eteenpäin, saa kyläläiset pian huomata, että myös kylän pahimmalla juorujen levittäjälläkin on omat salaisuutensa. Sillä salaperäinen Onerva Maaranen ilmaantuu paikalle.

Sitten hiljaisuuden rikkoi Päivikin huohottava vinkaisu: - Onerva!

Sarjan viides osa ei jätä kylmäksi. Juuli on salaperäinen hahmo, josta edes lukijalle ei paljasteta mitään ylimääräistä ennen viimeisiä lukuja. Pieniä vihjauksia sinne tänne lentelee välillä, mutta täytyy kyllä myöntää, etten olisi arvannut mitä hän salaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...