keskiviikko 6. elokuuta 2014

Enni Mustonen - Unikkoja ikkunassa

Kirjailija: Enni Mustonen
Kirjan nimi: Unikkoja ikkunassa
Kustantaja: Otava
Sivumääärä: 284
Painovuosi: 2002
Arvosana: 4/5

Koskivuori sarja osa 5

Aamulla kun tulin tupaan, äiti motkotti isälle. Se oli käynyt jo aamulypsyllä ja huomannut, että paskaluukku oli vieläkin korjaamatta.
   -Hyvä ihme, utaretulehdus on kohta jokaisella, kun tissiin tuulee suoraan luukusta, äiti marmatti ja kolisteli tiskejä paljun laitaan. - Kyllä nyt iso mies yhden paskaluukun saranan saa korjatuksi vai pitääkö sitäkin  varten pyytää Lehmustosta Veikko apuun.

Unikkoja ikkunassa mielestäni mitä mainioin päätösosa Koskivuori -sarjalle. Edellisen kirjan loppuessa suth koht hyvin Eevan ja Sirkan kohdalta, tässä osassa näytetään kuinka elämä voi muuttua vuosien kuluessa. 

Eeva Somero-Tibor elää eronneena ja jokseenkin alkoholisoituneena toimittajana, joka saapuu Koskivuorelle suunnitellen romaanin kirjoittamista. 

Koivikon Sirkka muuttaa tyttärensä kanssa Sahakylään miehensä kuoltua ja perustaa vanhan koulun tiloihin kutomon.  

60 -luvulle tultaessa näiden naisten elämä siis on muuttunut enemmän ja vähemmän. Sirkan tytär Maria ja Eevan serkkupuoli Satu sekä Marian pikkuserkku Sanna elävät nuoruuttaan Sahakylässä. Satu tosin vain hetken, mutta onnistuu saamaan Eevan tuohuksiin.

Tämän kirjan loppuessa sinulle ei jää auki enää mitään kysymyksiä. Vastaukset on kaikkeen annettu ja tarina loppuu juuri oikein. Monen kirjan kohdalla lopun jälkeisen ajan haluaa kuvitella jonkinlaiseksi, mutta Koskivuori -sarjan loputtua jää vain se kirjoitettu loppu. Ei ole mitään milihalua kuvitella hahmojen elämää jälkeen tarinan sillä mielestäni kaikki oli kuvattu niin hyvin ja yksityiskohtaisesti, ettei itse tarvitse nähdä sitä vaivaa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...