perjantai 17. tammikuuta 2014

Anna Godbersen - Illan pitkät varjot

Kirjailija: Anna Godbersen
Kirjan nimi: Illan pitkät varjot (The lucky ones )
Suomentanut: Leena Perttula
Kustantaja: Karisto
Sivumääärä: 394
Painovuosi: 2013 (alkuperäisteos 2012)
Arvosana: 4/5

"Max minä rakastan sinua", Cordelia kuuli lausuvansa. Ne eivät olleet ne sanat, jotka hän oli aikonut lausua, mutta kun hän kuuli niiden tulevan suustaan, hän miltei yllättyi, miten syvästi hän niitä tarkoitti.
  Max istui aloillaan sen verran pitkään, että Cordelia tiesi miehen kuulleen. Max ei kuitenkaan katsonut häntä silmiin. "Kiitos kyydistä", siinä kaikki, mitä mies sanoi noustessaan autosta ja lähtiessään nousemaan rinnettä tasaista vauhtia.

Illan pitkät varjot on Young Bright Things -trilogian viimeinen osa, joka  nitoo kaiken hienosti yhteen.

Kesä on vaihtumassa syksyyn ja Astrid elää onnellista elämäänsä rouva Charlie Greynä, mutta huomaa kuitenkin pian, ettei elämä viinatrokarin vaimona ole niin helppoa. Eikä aina kaunistakaan katseltavaa. Sillä kun Astrid näkee paikan päällä kuinka Charlie tappaa miehen, joka on välittänyt tälle viestin Charlien "viholliselta". Astrid tajuaa miehensä oikean luonteen. Mukaan kuvioihin astuu myös Astridin sydäntä tykyttävä mies, joka on kaikkea muuta kuin kertoo olevansa.

Cordelia pitää yllä suhdetta lentäjä Max Derbyyn, vaikka lehdet pyörittelevät valkoisen naisen suhdetta mustaan mieheen. Rakkaus voittaa sillti aina. Näin Cordelia uskoo ja lähtee huimaavalle matkalle Maxin kanssa yli valtameren.

Letty, joka on päässyt elokuvamaailman tähtien siipien suojaan, huomaa pian heidän todelliset luonteet. Toinen pettää ja toinen viettelee huvikseen. Letyn elämään kuuluu niin hyvät onnelliset ajat, kuin myös ne sydäntä särkevät ajt. Onneksi kaikki kuitenkin päättyy parhain päin.

Illan pitkät varjot oli kerrassaan paljon parempi kuin edelliset osat, ja pitkästä aikaa erinomainen sarjan päätös. Mikä olisikaan parempi tapa lopettaa tarina, kuin kääntää suhteita päälaelleen, palata rakkaan luo, ja pidättää henkilöitä viinan salakuljetuksesta. Myös kirjan viimeiset sivut olivat erinomaiset. Maxin ja Cordelian kohtalon jäädessä auki, lukija saa itse kuvitella heidät minne tahtovat. Letty pääsi elämään onnellista elämää, kuten myös Astrid.

Tapaamme vielä myös Cordelian aviomiehenkin. Kirja ei jää ilman yllätyksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...