maanantai 6. tammikuuta 2014

Sari Luhtanen - Kaikkea Kaunista

Kirjailija: Sari Luhtanen
Kirjan nimi: Kaikkea Kaunista
Kustantaja: Tammi
Sivumääärä: 288
Painovuosi: 2012
Arvosana: 2/5

Suljin hetkeksi silmäni ja näin meidät kahden istumassa iltaa. Iso matala pöytä, jollainen ei millään olisi mahtunut minun pieneen olohuoneeeeni, sen päällä muutama tarkoin valikoitu koriste-esine, kenties matkoiltamme tuotuja,  iso viherkasvi tuohon nurkkaan, vaalea sohva... Ai niin, mutta se koiranpentu. Ehkä iso ja mukava jollain kirjavalla kankaalla verhoiltu sohva, jossa lika ei niin näkynyt. Ja ehkä ajan myötä me ostaisimme jotain Lenen galleriasta. Ajatusleikki oli liiankin helppo, ja Aki varmasti tiesi, että kunhan saisi minut paikalle, kaikki erilaiset mahdollisuudet alkaisivat raksuttaa päässäni, ja sitten minä jo palaisin halusta muuttaa. Hänhän oli jo istuttanut kaikki nämä kuvat mieleeni.


Kaikkea kaunista on jotenkin kliseisen tyypillinen chick lit kirja. Paljon kaikkea kallista ja tyylikästä elämää kaupungissa, jossa kaikki menee upeasti ja hienosti kunnes tulee ongelmia miesten kanssa ja sitten meneekin jo kaikki pieleen. En ole ehkä kaikkein suurin chick litin ystävä, mutta eritoten tämä kirja ei minuun iskenyt. Humoristinen kirja osaa olla, mutta silti se jokin jäi puuttumaan. 

Voin kuitenkin sanoa Luhtasen olevan erinomainen kirjailija. Harva kirjailija luo sellaisen hahmon (lue: kirjan Aki), joka äsyttää lukijaa suunnattomasti. Minusta Akin itserakas tyyli ja narsistinen elämänasenne kirjan päähenkilöä Annaa kohtaan on hyvin ärsyttävä. Millainen mies kuvittelee naisen odottavan ja tekevän juuri niin kuin hän sanoo. Millainen ihminen ylipäätään voi kuvitella muiden tekevän kaiken aina juuri niin kuin tahtoo?

Suosittelisin Kaikkea Kaunista -kirjaa niille, jotka ovat aikaisemminkin pitäneet Luhtasen kirjoista. Myös niille, joihin iskee hieman pinnallinen päähenkilö, joka miettii vain sitä, kuinka upea hänen elämänsä miehen kanssa olisi, jos saa tältä kalliita lahjoja. Miten hyvältä hän näyttääkään miehen seurassa.  (no luojalle kiitos kirja ei kuitenkaan pääty mihinkään pinnalliseen parisuhteeseen, joka sisältä kytee tyytymättömyyttä)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...