torstai 9. tammikuuta 2014

Carla Neggers - Jalokiven kylmyys

Kirjailija: Carla Negges
Kirjan nimi: Jalokiven Kylmyys (Cut and Run)
Suomentanut: Eeva Koskimies
Kustantaja: Harlequin
Sivumääärä: 362
Painovuosi: 2013 (alkuperäinen teos: 1989)
Arvosana: 3/5

Juliana avasi pussin ja otti esiin raskaan esineen, joka oli kääritty haalistuneeseen punaiseen samettiin. Hetken kuluttua hän piteli kädessään isoa, kylmää kiveä. Hänen sydämensä alkoi lyödä nopeammin, ja hän kohotti katseensa enoonsa.
  - Johannes-eno, eikai tämä ole...Sano, että tämä ei ole timantti.
   Vanha mies pudisti vakavana päätään. - Sitä minä en voi sanoa, Juliana.

Tästä Carla Neggerssin kirjasta en nauttinut niin paljoa, kuin aikaisemmista. Tekstin kulku oli jotenkin hitaampaa ja tylsempää kuin yleensä, mutta laitan syyksi tietenkin sen, että tämä kyseinen kirja on Neggerssin vanhempaa tuotantoa kahdeksankymmentä luvun lopusta. Uudemmat kirjat ovat ihan eri laatua.

Juoni on selkeä. Julianan suku on varjellut maailman suurinta hiomatonta timanttia kauan. Juliana saa tuon timantin varjeltavakseen enoltaan, mutta ei saa tietää kaikkea menneisyyttä ja sitä kuinka vaarallista olisi varjella tuota timanttia. Seitsemän vuotta myöhemmin joku haluaa timantin itselleen ja Julianan suvun menneisyys paljastuu pala palalta.

Unohtamatta sitä itsestäänselvyyttä, kirjassa on mukana tietenkin mies, joka valloittaa päähenkilön sydämen, mutta en sitlti kutsuisi kirjaa mitenkään romanttiseksi kirjallisuudeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...