keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Victoria Connelly - Etsin sinua Mr. Darcy

Kirjailija: Victoria Connelly
Kirjan nimi: Etsin sinua Mr. Darcy (Mr. Darcy Forever )
Suomentanut: Emma Murros ja Jänis Louhivuori
Kustantaja: Minerva
Sivumääärä: 306
Painovuosi: 2013 (alkuperäisteos 2012)
Arvosana: 3/5

Sarah oli syönyt aamiaista farkuissa ja t-paidassa, mutta näytti nyt suurenmoiselta historiallisessa asussaan. Valkoinen, viininpunaisella koristeltu musliinipuku oli eleettömän tyylikäs ja juuri hänen näköisensä. Hän rakasti Austenin ajan muodin puhtaita, viehättäviä linjoja ja toivoi usein, että 2000-luvun muodissa luovuttaisiin arkisista farkuista ja lenkkareista ja palattaisiin aikaan, jolloin naiset liikkuivat sulokkaasti kauniissa mekoissaan eivätkä pelänneet ilmaista naisellisuuttaan.

Sarah ja ja Mia ovat vanhempien hylkäämät siskokset, jotka jakavat kaiken elämässään. Suurin heidän jakamansa asia on tähän mennessä ollut rakkaus Jane Austenin teoksiin, mutta pian he huomaavat, ettei kaikkea voi jakaa. Mies, joka voisi olla kummankin siskoksen Mr. Darcy, paljastuu kuitenkin kaikeksi muuksi. Seurauksena miehestä, sisarusten välit katkeavat ja he eivät tapaa toisiaan kolmeen vuoteen. 

Kolme vuotta kuluu, eivätkä Sarah ja Mia tiedä toistensa elämästään mitään, ennen kuin he tömäävät Bathissa toisiinsa Jane Austen -festivaaleilla. Bathissa tapahtuu kuitenkin paljon muutakin ja salaisuuksia paljastuu. Kummatkin siskokset kohtaavat heille tärkeitä ihmisiä, muitakin kuin toisensa.

Etsin sinua Mr. Darcy on oikea Jane Austen fanien kirja. Vaikka se on vain keskinkertainen romaani sisältäen rakkautta, Jane Austenia ja kosketusta Jane Austen -festivaalia upeiden kuvauksien kautta, on se myös lukemisen arvoinen teos. Jokainen Jane Austen fani tai vähääkään hänen kirjojaan lukenut  (myös elokuvat) hymyilee lukiessaan Bingley nimisestä koirasta.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...