maanantai 6. tammikuuta 2014

Tuija Lehtinen - Morsiuskamari

Kirjailija: Tuija Lehtinen
Kirjan nimi: Morsiuskamari
Kustantaja: Otava
Sivumääärä: 268
Painovuosi: 2013
Arvosana: 3/5

Minun pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni, käsitin selkeästi. Nappikauppa naapureineen oli kuin  jonkin englantilaisen päivittäissaippuan miljöö, missä elämä pyöri pienissä ympyröissä. Kotona panisin Ramulle sähköpostin, jossa kysyisin suoraan, majoittaisiko hän minut siksi aikaa, kun etsisin Lontoosta töitä. Parempi tietenkin olisi, jos työpaikka olisi valmiina, kun astuisin koneesta. Ajatus piristi minua, ja lähdin sittenkin Cafe Nappikaupan kautta kotiin. 

Morsiuskamari on itsenäinen jatko-osa Nappikaupan naisiet -kirjalle. Se kertoo naisesta nimeltä Neela Naakka, joka palaa kotikaupunkiinsa ja päätyy työskentelemään vuokratuolikampaajana samalle kävelykadulle, jossa sijaitsee Ebban ja Saskian pitämä nappikauppa, nyk. Cafe Nappikauppa. Neela asettuu asumaan suutarin talon yläkertaan, niin sanottuun morsiuskamariin, jossa jokainen 2000-luvulla asunut on löytänyt itselleen sen oikean. Neelan päätä ja tekemisiä sekoittavat niin vanha tuttavamme Lurre, kuin Saskian veli ja paikallislehden kuvaaja, Tao. Oman päänvaivan aiheuttaa Neelan entinen opiskelukaveri Ramu ja tämän äiti Arja. Myös Neelan naapuriin muuttavat ulkomaalaiset saavat juorut liikeelle ja Neelan ajatukset mietteliäiksi.

Kuten myös edellinen Lehtisen kirja, oli tämäkin hieman hidaslukuinen, ainakin iltaisin lukiessa, mutta silti kuitenkin hyvä lukukokemus. Oman sisällön kirjaan toi Arjan karu kohtalo ja kysymykset tapahtuneesta. Kuka on kaiken takana, vai oliko kyseessä silkka onnettomuus jonkun juopon aikaansaannoksena.  

Kaikessa kokonaisuudessaan Morsiuskamari oli oikein miellyttävä lukukokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...